Lycklig premiär på Kronans vatten i Mörrumsån!

Havsöringen spänner i strömmen Havsöringen spänner i strömmen

Laxlyckans premiärpaket blev en av fiskeguden välsignad helg. Aldrig har en långfredag varit så kort! Faktum är att dess korthet talar starkt för att det inte var den egentliga långfredagen. Vid närmare eftertanke är jag säker på att långfredagen i år inföll på skärtorsdagen som i allt tedde sig otroligt seg i väntan på premiärdagen...

 

Hur som helst rådde delad fiskeglädje mellan blekingar, engelsmän och sköna killar från Dalsland fredag-söndag. Första dagen drillades 11 laxar, en havsöring (91cm!) och en regnbåge (eller var det en "stilhead"... :-). Drygt hälften av laxarna var små laxkalvar som vi nu hoppas ger en indikation på hygglig tillväxt och återetablering på Mörrumsåns övre sträckor.

 

Påskaftonen började bra men plötsligt avtog huggvilligheten och inte förrän vi vågat en vådlig vadning på södra Härnäs lyckades vi med en dubbelkrokning av två hybridhanar! Ännu trögare var det i söndags när den gnistrande klara vinterdagen som skickade oss tillbaka in i februari månad gjorde livet i ån lugnare än det borde vara. Och så till slut när man börjar tänka på refrängen, men ändå gnetar vidare med några "sista kast", då händer det! Alla lyckades drilla och landa! Den här typen av fiskedagar är väl oftast de bästa när man får kämpa lite, tänka till, känna efter, byta koncept och flugor, streta på och försöka förhålla sig till de villkor som erbjuds?!

 

Helgens mest begagnade kommentar: "Där satt den! Fan va gött! Ikväll ska jag fira med en wirre i soffan!"

 

Vi tackar våra gäster för en laxlycklig premiär: Leo, Markus, C-G, PeA, Fredric, Peter, Björn och Jonas. Vi tackar Pelle på Hallandsboda B&B för de goda luncherna och Mörrums Kronolaxfiske för de goda förutsättningarna för fiske i Sveriges finaste å!

 

/Mattias och Robin.

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar