LAXLYCKA om passionen för laxflugfiske - LAXLYCKA

Rea:
249 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1832856
Antal:
Finns i lager
En helt ny bok som på flera sätt hyllar laxflugfisket, våra älvar och naturen runtomkring. Boken tar sin utgångspunkt i författarens och andras erfarenheter och belyser fiskarens funderingar med hjälp av klassisk filosofi: Varför hugger laxen flugan och hur kan vi veta det? Vad är det som binder oss så passionerat till laxflugfisket och vad menar vi egentligen med fiskelycka? Dessa och många andra fiskefilosofiska funderingar behandlas ingående med ett hundratal bilder från många år med guidade turer, kurser och fiskeresor till olika Svenska, Norska och Skotska laxälvar. Inbunden 214 sidor.

OBS: Glöm inte att ange adress innan du betalar. Du kan betala med swish eller via bankgiro. Boken skickas i vadderat kuvert. Porto tillkommer om 55 kr/bok. Skickas inom Europa för samma porto.


 

Några röster om boken LAXLYCKA

"Det bästa och mest intressanta jag läst i genren fiskelitteratur"                                        
 - Ove Haugen, Fiskejournalen, kåsör 
                 
"Din fina bok kom idag och det känns lite som om det är en ny Hemingway på g. Bra jobbat, det här blir en storsäljare!"
Pelle Klippinge, guide, fiskeskribent och författare.

"Fick boken LAXLYCKA av en kompis igår.
Har läst hela natten. Mycket bra. Önskar att
 jag hade skrivit den själv. Jag blev grymt laxfiskesugen av att läsa. Tack för att du skrivit den!"

Mikael Engström, Laxorakel, skribent och författare.                      
   
"Med glädje och igenkänning läser jag citat av Kierkegaard och Næss i boken. Jag är okunnig om laxflugfiske (ännu) men detta är så jäkla applicerbart! Oavsett om man tänker på långdistanslöpning, försäljning eller kärleksrelationer."
 
Kim Hansson, Fastighetsmäklare

"Läser boken LAXLYCKA och var såld redan efter inledningen. Detta är en bok som går rakt in i hjärtat på en laxluffare, det är så välskrivet och ger utrymme för väääldigt mycket eftertanke. Jag ler genom varje kapitel, så tack för att du tog dig tid att skriva denna bok. Hoppas att den kan hjälpa forskningen om vår kära lax framåt!
 
- Pär Pälle Vallin, Laxfiskare, Bromölla.

"Boka LAXLYCKA har virkelig et orginalt take' på temaet som intresserer sånne som meg, og anbefales på det varmeste! En virkelig tankefull bok som - OBS - ikke er noen fagbok eller tungt tillgjengelig på noen måte.
 - Øystein Aas, Research manager, Norwegian Institute for Nature Research (NINA).   
   Laxfiskare.

.

 

Laxlyckan - Delad fiskelycka sedan 2004.
Laxlyckan.se innehar F-skatt och resegarantier.
Mattias Holmquist, Vettekullavägen 131, Karlshamn
mattias@laxlyckan.se
+46(0)70-63 22 545

 

Boken kan också köpas här:

MATTIAS FÖRELÄSER GÄRNA OM BOKEN OCH LAXENS SITUATION. HÄR VID EN FÖRELÄSNING I MÖRRUM NÄR BOKEN SLÄPPTES. Foto: B.Nyberg MATTIAS FÖRELÄSER GÄRNA OM BOKEN OCH LAXENS SITUATION. HÄR VID EN FÖRELÄSNING I MÖRRUM NÄR BOKEN SLÄPPTES. Foto: B.Nyberg
STATISTIK och nyheter 2019:
10 januari hade 266 böcker sålts.

4 april hade 330 böcker sålts.

7 maj hade ca 400 böcker sålts, vilket motsvarar ca 20 000:- till forskningen! Dessa överlämnades till professor Lennart Balk på Eriksberg i Karlshamn i samband med en informationsdag om tiaminbrist för politiker och myndigheter.

17 maj lämnades en projektrapport till Göte Borgströms stiftelse för fiske- och vattenvård som inför bokens tryck gav ett stipendium på 25 000kr. Rapporten kan läsas här

24 nov 2019, hade ca 600 ex sålts - fantastiskt!!!

Tack till alla som köpt boken!
 
De första 20 000kr från bokförsäljningen överlämnas till professor Lennart Balk vid Stockholms Universitet. Överlämningen gjordes i samband med Blekinge Arkipelags informationsdag om tiaminbrist i miljön, på Eriksberg i Karlshamn den 7 maj 2019. Foto: B.Nyberg

Mera info om boken

Boken är skriven mellan 2010 och 2018. Den ges ut till förmån för forskningen på östersjölaxen, halva intäkten överlämnas vid ett eller två tillfällen 2019-2021.

Konstnären Troels Kirk har bidragit med en handfull fina målningar från laxfiske vid norska vatten och på klassiska laxflugor. Även flera fotografer har bidragit med bilder, bl a Bengt Nyberg.

Författare är Laxlyckans ägare, Mattias Holmquist, som också undervisat i drygt tio år i filosofi på gymnasiet, varit projektledare för fisketurism i Skåne, arbetat med guidning och fiskevård på Mörrums Kronolaxfiske och är nu koordinator på Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Biosfärområden utses av FN-organet UNESCO för att arbeta med bevarande av höga natur- och kulturvärden samt med olika projekt för hållbar utveckling.